Zichtbaar worden begint bij jezelf

by Ilona

Zichtbaar worden begint bij jezelf

Sneak peak

Met de start van de nieuwe maand wilde ik eigenlijk een tipje van de sluier geven van nieuwe dingen waar ik mee bezig ben. Maaaaar de oplettende volger kreeg al een tip doordat ik mijn profielfoto aan wilde passen en ik even niet meer in de gaten had dat dat meteen zichtbaar is en dat Instagram en Facebook alles samen willen delen (omdat het ook 1... is uiteraard)..!

Ach ja laten we zeggen dat social media en ik nooit vrienden zullen worden... :) En dat hoeft ook niet.
Al is het handig om als ondernemer zichtbaar te zijn en zijn daar tegenwoordig hele stappenplannen voor, doe ik het liever op mijn eigen, soms dus misschien wat onhandige, manier.

Oude patronen

Afgelopen periode draaide het veel om zichtbaar worden. Ik had in een eerder bericht al verteld dat ik voor bijscholing een intensief traject heb gevolgd. Een traject waarin ik zelf weer zichtbaar mocht worden. Want ongemerkt waren er toch weer oude patronen ingeschoten. Signalen van mijn lichaam negeren, mijn gevoel negeren, doorgaan.. Gelukkig herkende ik het en wist ik op tijd dat er dingen anders moesten.

Time to say goodbye

Herken jij het wanneer je pas op de plaats moet maken? Waar merk je dat aan? Waar in je lijf voel je het als eerste? Belangrijke vragen om bij stil te staan. We zijn het vaak niet meer gewend om in contact te staan met ons gevoelsleven. Terwijl dat gevoelsleven ons vaak veel te vertellen heeft. Dat er verandering nodig is.

Verandering doet soms pijn. Het vraagt om keuzes maken. Keuzes die betekenen dat je soms afscheid moet nemen van dat wat je onzichtbaar maakt.

Ik moest afscheid nemen van mijn oude patronen. Het patroon van mezelf niet zien. Dat maakte dat ik afscheid kon nemen van werk waarin ik niet meer zichtbaar was en dat ik afstand kan doen van energieslurpers en kies voor energiegevers.

Door het proces heen

Het is een proces waarin ik opnieuw heb mogen ervaren hoe dichtbij Mijn hemelse Vader is en hoe Hij werkt door situaties heen. Dat vraagt van mij wel de keuze om elke dag weer opnieuw met Hem te beginnen. Routines bouwen. Het klinkt ouderwets, zeker in een tijd waarin alles zo vrij mogelijk moet lijken, maar het is zo helpend.

Is het daarmee klaar? Natuurlijk niet. Het is een proces dat je altijd weer opnieuw doorloopt. En dat geeft niet. Het maakt juist dat het je steeds dichter bij jezelf brengt. En dat mag zichtbaar zijn, jij mag zichtbaar zijn!

Je wordt zichtbaar door de ander

Sanne Hak van Sanne Hak fotografie en Studio YAY heeft dat heel goed door. Zij heeft mij vastgelegd zoals ik ben. En dat maakt dat ik ook, op mijn eigen manier, ervoor kies om mijn plek in te nemen, zichtbaar te zijn.

Neem zeker een kijkje op mijn site, die nu gevuld is met het prachtige werk van Sanne! En ik vind het heel leuk als je laat weten wat je ervan vindt, op Insta of Facebook uiteraard, dat is dan weer goed voor de zichtbaarheid van Sanne en mij.

 

 

You may also like