Wat laat jij los en wat neem je mee?

Dat zijn toch een beetje de vragen die passen rond deze tijd. Ben jij daar ook mee bezig?

Momenteel zijn hus en ik na 3 jaar weer op vakantie (vandaar ook even de andere lay-out, het werkt even niet zoals thuis)! Door mijn operatie en daarna corona was het er even niet van gekomen. Maar nu wilden we toch de gok wagen, aangezien we toch niet weten hoelang deze situatie nog gaat duren.

De vakantie kwam dichterbij. Maar corona ook. Ineens kwam ook de schrik. Hoe zal het verlopen? Gelukkig viel het allemaal mee. Maar toen kwam het volgende: we moesten negatief testen om op vakantie te kunnen naar Oman, dat is een voorwaarde om daar binnen te komen.. En je kunt nadat je corona hebt gehad nog even positief blijven testen.

Soms valt rust in chaos niet mee

Daar kwam de spanning. Waar je normaal al voorpret kan hebben, konden we nu nog nergens vanuit gaan. Mijn rust was even ver te zoeken kan ik je zeggen! Zeker omdat het niet alleen onze vakantie zou beïnvloeden, maar ook die van vrienden met wie we zouden gaan.

En het mocht even zo zijn, het was niet anders. Ik wist dat hoe harder ik mijn best zou gaan doen om er niet mee bezig te zijn, hoe meer ik er juist aan zou denken. Zoiets als de roze olifant waar je niet aan mag denken.. Hoe meer ik het liet zijn, hoe rustiger ik eronder werd. Maaaar eerlijk is eerlijk, de echte rust kwam pas in de taxi naar het hotel!;)

Wat ik loslaat

En echt hoor, ik ben mij zeer bewust dat dit een echt luxeprobleem is, vakantiestress. Maar alles eromheen heeft mij wel weer inzichten gegeven die eigenlijk het hele jaar al terugkwamen.

Op situaties zelf heb ik geen grip, maar wel hoe ik in de situatie sta. En ik laat daarmee ook los dat ik alles uitgestippeld moet hebben. Iets hoeft niet al perfect te zijn of zeker om eraan te beginnen. De uitkomst weet je niet van tevoren. Maar door  een keuze  te maken, kies je ook hoe je ergens in wilt staan.

Ik kies er voor om te genieten van wat nu is en wat ik ook de afgelopen 3 jaar aan lessen heb mogen ontvangen.

waar ga jij voor?

Waar kies jij voor?? Merk je dat het nog ergens blokkeert om dingen los te laten? Luister dan zeker de nieuwe aflevering van de podcast thuiskomen bij jezelf. Daar hoor je ook welk cadeau ik jou mee wil geven voor het nieuwe jaar!

Veel ‘rust’ gewenst voor 2022!!

You may also like