Wat is jouw drive?

by Ilona

Waar ga jij van 'aan'?

Wat is jouw drive in het leven? Wat is het vuurtje dat in jouw brandt? En wat doe jij als dat onderdrukt wordt?

Visie

Ik deelde gisteren onderstaande quote van SheRises op mijn social media. Ik heb dit afgelopen tijd echt zo ervaren. Al een tijd wist ik dat er iets zat te borrelen. Een paar jaar geleden heb ik bij Tessa van Olst een Vision day gedaan. Een dag waar je gericht bezig bent met doelen. Hiervoor moest ik ook een visionbord maken. Je gaat dan in tijdschriften e.d. op zoek naar plaatjes, teksten etc. Je moet er niet te lang bij nadenken, want dan neemt je denken het teveel over. Ik had een aantal dingen die ik goed kon plaatsen. Maar er sprong 1 plaatje uit waar ik niet zo goed wist wat ik ermee moest. Of eigenlijk ergens ook wel, maar daar wilde ik niet echt aan. Snap je het nog?! Het was ‘Een verhaal te vertellen’.

quote I See you

Een aantal dingen van het visionbord had ik overgenomen als doel en de rest liet ik even voor wat het was. Maar wat het ding is met een visionbord, je moet het neerzetten op een plek waar het goed zichtbaar voor je is. Voor de dingen die voor zich spraken was dat niet zo erg, dat was meer een reminder voor mij. Maar voor het stukje ‘een verhaal te vertellen’ was dat een lastige. Ik ben faalangstig als het gaat om het spreken in het openbaar. Dit trekt zich door in een stukje zoveel mogelijk wegkruipen, zoveel mogelijk onzichtbaar zijn.

Het zijn stemmetjes die door mijn leven heen waarheid zijn geworden en mij blokkeren op het moment dat ik voel ‘dit moet ik doen’. Stemmetjes zoals:
- Dat kun jij helemaal niet.
- Wie denk je wel dat je bent.
Toch bleef het terugkomen. Door ontmoetingen, gesprekken, Bijbelteksten. Want een drive zit er niet voor niks. Dat wil eruit. Maar ik moest eerst weer ontdekken wat dat was. Waar zit het vuurtje bij mij? Waar ga ik van aan?

De kracht van stilte

Dan is het soms niet erg om even onzichtbaar te zijn. Zeker niet in een wereld waarin alles draait om gezien te worden. Ik zocht de stilte op. Ik zocht de stilte met God op. Deze stilte heeft mij duidelijkheid gebracht. Duidelijkheid en rust. Rust van alle stemmetjes. Juist in de stilte van het onzichtbare heb ik mogen ontdekken wat er mag gaan stromen. En dat mag ik nog steeds ontdekken.

Thuiskomen

Maar voor nu heeft het geleid tot een stuk van ‘Een verhaal te vertellen’. Iets waar ik de afgelopen tijd druk mee ben geweest en wat nu met jou gedeeld kan worden!

............. Tromgeroffel…………

Vanaf vandaag kun je luisteren naar mijn podcast Thuiskomen bij jezelf!!! Een podcast waarin ik jou meeneem op mijn persoonlijke zoektocht naar innerlijke rust. Dit ga ik doen door persoonlijke verhalen met je te delen over de kwetsbaarheid van het leven aan de hand van thema’s als identiteit, geloof en verlies. Op deze manier wil ik jou laten ontdekken wat thuiskomen bij jezelf voor jou betekent.

cover podcast thuiskomen bij jezelf Ilona Sonneveld

Je kunt het op deze site beluisteren of op Spotify en Itunes (wordt nog aan gewerkt). Bij deze laatste kanalen kun je je ook op mijn podcast abonneren, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe afleveringen.

Laat vooral weten wat je ervan vindt en nu al heel leuk dat je mee gaat op avontuur!!!

You may also like