Over I See You

by Ilona

Voor mij is het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Vandaar I See You. Voor mij staat het probleem niet centraal, maar jij, ik zie jou. Hoe zie jij mij?

Voor mij is het belangrijk dat jij je gezien en gehoord voelt. Vandaar I See You. Voor mij staat het probleem niet centraal, maar jij, ik zie jou. Hoe zie jij mij?

Mijn naam is Ilona Sonneveld. Vanuit Sri Lanka ben ik geadopteerd om in Nederland op te groeien. Op een boerderij nog wel. Waarschijnlijk komt daar mijn liefde voor de natuur ook wel vandaan.

Op mijn pad heb ik de nodige hindernissen moeten nemen, verliezen geleden. Met vallen en gelukkig ook veel opstaan ben ik geworden wie ik nu ben: een enthousiaste, positieve en betrokken doorzetter. Identiteit is altijd een groot thema. Mijn christelijke identiteit hoort daar ook bij. Dit is zichtbaar in mijn werk door een niet oordelende houding en onvoorwaardelijke acceptatie. De kansen en leerervaringen die ik heb gehad wil ik inzetten om tot steun voor anderen te zijn.

"Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie Ik ga Iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het - heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis. "
Jesaja 43:18-19
Werkachtergrond

In 2010 heb ik de studie HBO Pedagogiek afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ik had het voorrecht om stage te lopen als ambulant gezinsbegeleider bij Stichting Oosterpoort. Het werken als gezinsbegeleider heeft me niet meer losgelaten. Ik werkte naast het werk op een kinderdagverblijf al als gezinsbegeleider. In 2014 heb ik I See You opgezet om niet alleen voor gezinnen, maar ook voor mensen individueel een steun in de rug te kunnen zijn. Daarnaast heb ik van 2016 tot april 2021 ook als (ambulant) begeleider bij BonneVie gewerkt, een dagbesteding in Wijk en Aalburg.

Ik werk als begeleider vooral in gezinnen en met volwassenen individueel waar sprake is van een diagnose, zoals een aan autisme verwante stoornis, NLD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornis, etc. 

Als coach werk ik vooral met volwassenen en met name jonge vrouwen die vastlopen in de relatie met zichzelf en hun omgeving.

"Ilona Sonneveld lijkt in eerste instantie een jonge meid, maar is wel degelijk een vrouw met diepgaande kennis van zaken"

Je bent nooit uitgeleerd. Ik heb de driejarige cursus Contextueel pastoraat bij Stichting Koinonia afgerond. In 2019 heb ik ook mijn diploma als counsellor behaald bij Stichting Counselling Nederland. Verder school ik mij bij op verschillende gebieden, zoals: Op het gebied van verlies en rouwverwerking bij De Troostboom en op het gebied van autisme bij Geef me de 5 (2020). Dit is ook van belang voor de SKJ registratie.

Mijn drive

De uitspraak van de Joodse filosoof Buber inspireert mij: 'Ik groei door jou'. Ik geloof dat we ontwikkelen in de verbinding, de ontmoeting met anderen. We worden zichtbaar door elkaar.

Mijn kracht ligt in het vinden en benutten van krachten bij anderen, zodat men zich vrij voelt in verbinding met zichzelf en de mensen om zich heen! Zo kan een duurzaam leven ontstaan waarin je stevig staat in de relatie met jezelf als ook met de omgeving. Het is dan ook mijn missie om mensen te bekrachtigen en te verbinden in wie ze zijn, zodat zij vanuit innerlijke vrijheid hun plek in mogen nemen in het leven en tot hun doel mogen komen. Leven in verbinding met jezelf, de ander en de wereld.


 

Op mijn blog plaats ik berichten waarin ik je mee probeer te nemen in mijn zoektocht door het leven. Ook kun je mij volgen op Facebook.