Ik had de afgelopen weken zo’n vreemd, onrustig gevoel, alsof er een dreigend wolkje boven me bleef hangen. Herken je dat? Ik kon het gevoel niet goed plaatsen. Alles lijkt in orde, zowel privé als zakelijk. Buiten mijn blessure, wat wel een fikse tegenvaller was, ben ik dit jaar positief ingegaan en heb ik het vorige jaar ook goed afgesloten. Ik ga me bijna schuldig voelen over mijn gevoel, ben ik dan zo’n ontevreden persoon?!
Het kwam als geroepen dat ik me had ingeschreven voor een webinar ( ja ja nieuwe tijd). Ik volgde het om er zakelijk wijzer van te worden, maar op privégebied heeft het me meer de ogen geopend waardoor ik achteraf mijn gevoel beter kan plaatsen.

Vorig jaar was een jaar van aanpakken en van groei, met name op zakelijk gebied. Dit brengt nieuwe, uitdagende dingen op je pad, veel knopen om door te hakken. Zelf raak je wat meer op de achtergrond. Wat doe ik en wat wil ik zijn vragen die ik me al een tijd niet meer gesteld heb. Ik ben hierdoor gaan dwalen. Op zich niks mis mee hoor, want dan komt er ook van alles op je pad. Maar brengt het je verder of kom je vast te zitten? imageMisschien geef je je wel helemaal leeg, zonder dat je het in de gaten hebt. Tot je door omstandigheden weer stil wordt gezet. Dan besluipt je zo’n gevoel om aan te geven dat het anders moet, voordat het uit de hand loopt.

Tijdens het webinar besefte ik dat je dagen best gevuld raken als je geen plannen maakt. Ik hoef bij wijze van s’ochtends mijn mail maar te openen en ik ben weer een uur verder. Maar is dat wat ik voor die dag wilde? Een eerlijk antwoord: Nee eigenlijk niet, ik verspil mijn energie. Het is tijd om orde op zaken te stellen, tijd voor actie, zodat er geen onnodige energie meer verloren gaat.

Doe je met me mee? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief voor meer inspiratie en blijf op de hoogte van mijn zoektocht naar balans.


De Serious Request actie van vorige maand is afgesloten met een mooie opbrengst. Maar wat voor mij vooral waardevol is, zijn de reacties op het scriptie, mensen die op een andere manier naar adoptie zijn gaan kijken. Mijn doel is (voor die maand) bereikt. Natuurlijk hoop ik nog meer mensen op deze manier te inspireren. Het scriptie is nog steeds voor 5€ beschikbaar, dus ken je iemand voor wie het van waarde zou kunnen zijn, neem dan CONTACT met me op.


 

You may also like