Je wordt overspoeld met jaaroverzichten zo aan het eind van het jaar. Niks mis met terugkijken zeg ik altijd. We kunnen immers veel leren van onze geschiedenis. Het is dan ook goed om terug te kijken op jouw jaar of het nu vooral positief of negatief is geweest. Ik stond aan het begin van een nieuw avontuur met het opzetten van IS You, en ondanks alle spanningen en onzekerheid overheersen vooral de positieve dingen, mijn dappere cliënten en de leuke  (toekomstige) samenwerkingen.

Oei kwetsbaarheid

De Pop up winkel is beëindigd, maar heeft bij mij zeker iets losgemaakt, vooral na de ontzettend geslaagde wandeling die ik 13 december mocht organiseren. Wat was het genieten, zo’n diverse groep met prachtige mensen. Ik kende van een aantal een stukje achtergrond dus ik wist dat ze van betekenis voor elkaar konden zijn. Maar het blijft toch spannend of mensen zich kwetsbaar durven op te stellen. En daar heb je het al: KWETSBAARHEID. Het is vaak zo eng om kwetsbaarheid te tonen, maar wat kan het bevrijdend zijn. Je gaat op je eigen grond staan, door te zeggen: ik mag er zijn, ik vind mezelf belangrijk genoeg om mijn ruimte in te nemen. Door te praten over wat er speelt in je leven, wat goed gaat en wat minder lekker loopt, kun je niet alleen je hart luchten, maar het biedt ook nieuwe inzichten. Daarnaast maak je niet alleen jezelf van betekenis, maar je laat ook de ander van betekenis zijn door te delen wat je voelt, door degene jouw vertrouwen te geven. Tijdens de wandeling mocht kwetsbaarheid een plaats krijgen, waardoor de deelnemers voor elkaar van waarde mochten worden.

                                                     Kwetsbaarheid

Blik vooruit

Je kunt stellen dat de TomTom van tegenwoordig onze automatische piloot is. Af en toe eens ouderwets op de routekaart kijken laat je bewust stilstaan bij de route die je af wilt leggen of al af hebt gelegd. Tijdens de wandeling keken we ook terug en hebben we een blik gericht op de toekomst. In de pop up winkel leidde dit tot mooie kunstwerkjes die lieten zien welke weg de deelnemers al hebben afgelegd en waar ze nog naartoe willen.
Maak voor jezelf eens een routekaart zo aan de start van een nieuw jaar. Waar ben je nu? Waar wil je naar toe? Waar begin je met reizen?

 image

Een mooi (uit) einde

Ik mocht vanuit de pop up winkel aan het eind van het jaar een mand met leuke producten aanbieden aan iemand die ik een hart onder de riem wilde steken. Heerlijk om dit te mogen doen aan iemand die zich kwetsbaar op durft te stellen en die terug kan kijken op een moeilijke periode door te zeggen: ‘Ik zie nu in dat ik de situatie een grote min geef, maar mezelf geef ik een dikke 8!’

                      Ik wens iedereen een liefdevol 2015 toe met veel momenten van groei!

Voor meer informatie neem CONTACT op. Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van IS You meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

You may also like