Ik ben er klaar mee, en jij??

Ik weet niet of jij dat ook hebt, maar ik was helemaal klaar met die grauwe dagen. Heeft het weer invloed op jou? Ik ben er best gevoelig voor moet ik eerlijk zeggen.

Ik kom wel nog steeds buiten, ook voor mijn werk, maar ik heb meer moeite om die stap te zetten. En ik moet mezelf echt uit bed slepen...

Gisteren was er eindelijk zon! Ik was zo happy, puur al dat er een blauwe lucht was in plaats van grijs. Ik kon weer zonder moeite mijn bed uit springen en ik ben meteen een lange wandeling gaan maken.

Denktijd

Ik dacht extra terug aan afgelopen maand en zeker ook afgelopen week. Er is veel in gang gezet, innerlijk in ieder geval. Ik stond een tijdje stil, terwijl ik niet meer stil wilde staan. Er was iets wat blokkeerde.

Stilstand op zich is niet erg, maar wel als stilstand vanuit angst ontstaat en daardoor verlamd. En dat was het geval. Bang voor wat het brengt als ik in beweging kom.

Op voorwaarde dat...

Ik had pas een gesprek met een oud klasgenoot. Hij moest oefenen voor zijn opleiding met gespreksvoering, dus daar help ik graag aan mee. En ik voelde dat het wel eens iets op zou kunnen leveren, als ik maar in beweging zou komen.

Ik besefte tijdens dat gesprek dat pijn uit mijn verleden mij nu in de wacht heeft gezet. Ik wacht tot de voorwaarden perfect zijn om verder te gaan. Maar ik moet in zien dat die voorwaarden niet haalbaar zijn. Dat het niet perfect gaat worden in het leven.

Klaar!

Het mooie was dat mijn klasgenoot eigenlijk een beetje buiten zijn boekje ging volgens de methode die hij volgt, door te stellen: 'Ik ben klaar met deze shit'. Maar dat brak het voor mij juist open. Ik hield het telkens nog te netjes, te lief.

Inderdaad, ik ben klaar met de shitzooi. Uiteindelijk formuleerde ik het genuanceerder hoor en kon ik zeggen: Ik ben er klaar mee!

Waar ben jij klaar mee?? Wat zet jou in de wacht?

 In een nieuwe aflevering van de podcast Thuiskomen bij jezelf ga ik verder in op deze vragen. Luister hier.

En voel je, hoe spannend ook, dat het voor jou het moment is om in beweging te komen, kijk dan eens naar mijn 1 op 1 coaching en ontdek wat ik voor jou kan betekenen.

You may also like