Voor veel mensen is de vakantieperiode weer voorbij. Voor mij was het dit jaar kort, maar toch is het altijd weer fijn om even niks te ‘moeten’. Mijn man en ik zijn een paar dagen weggeweest en dan vinden we het heerlijk om ons onder te dompelen in een andere omgeving. Of dit nu ver van huis is of dichtbij, dat maakt niet zoveel uit. We genieten, niet alleen door achterover te leunen, maar ook door actief op verkenning te gaan, wat in het buitenland regelmatig tot vermaak van de locals leidt. Als we dan weer eens in de hitte aan het wandelen, klimmen of fietsen zijn denk ik, samen met de locals, vaak: ‘Waar ben ik toch aan begonnen?!’ Maar uiteindelijk worden dat vaak de mooiste herinneringen.

Opgestart

Toch blijft dat opstarten na een tijdje ‘niks moeten’ een dingetje. Zo weten mijn nieuwsbrieflezers misschien nog dat ik vorig jaar echt een dip had na de vakantie. Ik voelde me doelloos. Daarna is er veel gebeurd, ups en downs. En dan zijn we een jaar verder. En weer bekruipt me dat gevoel nu alles weer gaat opstarten en er weer dingen moeten gebeuren. Ik besef nu dat het bij mij hoort na een tijdje ‘niks’. Met terugblikken zie je wat er allemaal is gebeurd. Dat kan benauwen, bedroeven, blijdschap brengen etc. Vooruitkijken wordt moeilijker, het is spannend, onbekend. Welke richting moet je op, wat gaat dat brengen? Maar al kijk je goed achteruit zie je dat je al een heel eind hebt afgelegd en dat er naast de eenzame, minder fraaie delen ook veel moois is gepasseerd. Klimmen

Uiteindelijk is het maar goed dat we niet weten wat er nog komt, want wie weet wat voor moois we missen als we zouden weten hoeveel we nog moeten klimmen. Dan mopper ik liever nog een keer extra als er weer een steil pad opdoemt dan dat ik een mooi uitzicht en de voldoening bovenaan zou moeten missen.


Wie zich zeker niet tegen laten houden door het onbekende zijn de mensen achter Fairtrade factory. Ik heb het leren kennen door de meiden van Studio YAY, waar ik al een keer eerder over geschreven heb. De Fairtrade factory is een transparant naaiatelier in Tanzania waar mode- en lifestyleproducten op een eerlijke manier worden geproduceerd. Sanne Hak (Studia YAY) is zelf een kijkje wezen nemen in Tanzania en heeft het naaiatelier met eigen ogen mogen zien. Lees hier meer over Sanne in Tanzania en over de Fairtrade factory. Zij laten zien dat je zelf een mooi uitzicht moet creëeren.Studio YAYBlijf op de hoogte van de werkzaamheden van IsYou door je aan te melden voor de nieuwsbrief.

You may also like